Integracja komunikacji i środowiska pracy:

Miejsce pracy przyszłości z innovaphone myApps

Sindelfingen, 11 lipca 2019 – Firma innovaphone opublikowała właśnie nową wersję oprogramowania V13, która łączy telefonię IP i rozwiązanie Unified Communications innovaphone PBX z nową platformą myApps w celu stworzenia kompletnego, nowoczesnego środowiska pracy i komunikacji dla firm.  Communications Client myApps uzupełnia rozwiązanie innovaphone o wiele aplikacji, które jeszcze bardziej ułatwiają komunikację i pracę w zespołach. A to nie wszystko - instalacja i konfiguracja rozwiązania oraz jego stała rozbudowa poprzez rozwój nowych aplikacji są łatwiejsze i wygodniejsze dla użytkownika niż kiedykolwiek wcześniej.

Kreatywność i mobil­ność, praca w międzypokoleniowych, międzynarodowych zespołach oraz coraz bardziej zacierające się granice między pracą a wypoczynkiem to aspekty, które odgrywają kluczową rolę w naszym życiu zawodowym. Z myApps do komunikacji, myApps do pracy, myApps dla administratorów i myApps dla programistów, firma innovaphone opracowała globalną koncepcję, która obejmuje wszystkie istotne aspekty współczesnego życia zawodowego - "Cyfrowe miejsce pracy".

myApps to framework, który jest całkowicie oparty na technologii internetowej i funkcjonuje jak mobilny system operacyjny. Telefonia, wideo, czat, udostępnianie aplikacji, faks, poczta głosowa lub status obecności współpracowników, to nie ma znaczenia: myApps działa tak samo i intuicyjnie na każdym urządzeniu, niezależnie od tego, czy jest to smartfon, tablet czy komputer z systemem Windows. Administratorzy również korzystają z nowego środowiska pracy: np. dodawanie i integracja nowych pracowników może być wykonana w krótkim czasie, podobnie jak większość zadań instalacyjnych, konserwacyjnych i konfiguracyjnych. W pełni otwarta i skalowalna architektura platformy myApps zapewnia wszystkie zasoby wymagane przez społeczność programistów do tworzenia aplikacji innych firm. W razie potrzeby można je również sprzedawać w sklepie innovaphone App Store.

"myApps to radykalna ewolucja, wynik prawie czteroletniej, intensywnej pracy rozwojowej,  który przeniósł nas z prostej komunikacji do kompletnej platformy współpracy. Jednak innovaphone nie byłaby innovaphone, gdybyśmy nie zintegrowali naszych sprawdzonych rozwiązań - systemu innovaphone PBX i rozwiązania Unified Communications z nową koncepcją, abyśmy mogli nadal oferować naszym klientom "płynną migrację", zrównoważoną integrację z nowymi technologiami", wyjaśnia Dagmar Geer, CEO innovaphone AG. "Pozostaliśmy wierni sobie również w innej kwestii: w pełni otwarta i skalowalna architektura platformy myApps jest zgodna z naszą filozofią otwartych interfejsów i łatwej integracji".

Nasza strona internetowa używa plików cookie (tzw. ciasteczka), aby zapewnić Państwu optymalną obsługę strony internetowej. Dotyczy to zarówno plików cookie, które są niezbędne do działania strony, jak i tych, które są wykorzystywane wyłącznie do anonimowych celów statystycznych lub do ustawień ułatwiających wyświetlanie specjalnych treści. Każdy użytkownik może sam zdecydować, na które kategorie plików cookie chce wyrazić zgodę. Należy pamiętać, że w oparciu o wybrane ustawienia, nie wszystkie funkcje strony mogą być dostępne. Jeśli zaakceptowane zostaną wszystkie pliki cookie, użytkownik będzie miał pełny dostęp do usług naszej strony internetowej. Aby uzyskać więcej informacji, prosimy zapoznać się z naszą  Polityką Prywatności.