Newsticker

2019-04-03 | Newsticker
Girls’ Day 2019 w innovaphone

Również w tym roku  odbył się w innovaphone „Girls Day”. W spotkaniu wzięło pięć pełnych zapału dziewcząt, które z ciekawością przyglądały się pracy w innovaphone AG. Po zwiedzeniu firmy i krótkiej prezentacji, dziewczęta miały możliwość zdobycia pierwszych doświadczeń w dziedzinie programowania stron internetowych.

Uczennice nauczyły się krok po kroku jak stworzyć prostą stronę internetową z wykorzystaniem HTML, CSS i JavaScript. Przy dobrej zabawie powstały piękne rezultaty.

2019-01-24 | Newsticker
Przeprowadzka siedziby innovaphone w Sindelfingen 8.02.2019

Miło nam Państwa poinformować, że innovaphone AG przeprowadza się do nowego budynku.  Przeprowadzka odbędzie się 08.02.2019. Nowy adres siedziby głównej innovaphone to:  Umberto-Nobile-Str. 15, 71063 Sindelfingen, Niemcy. Kontakt z innovaphone będzie w tym dniu ograniczony ze względu na prace związane z przeprowadzką. Przepraszamy i liczymy na Państwa zrozumienie.

Uwaga! Od 06.02. do 08.02. nie realizujemy żadnych dostaw.

2018-07-02 | Newsticker
Zespół pracowników innovaphone nadal rośnie: Rafał Lipka-Zanozik dołączył do naszej firmy jako Area Sales Manager w Polsce

Od 1.6.2018 r. Rafał Lipka-Zanozik wspiera nas w Polsce jako Area Sales Manager

Nasz nowy pracownik posiada kilkunastoletnie doświadczenie w branży IT/Telco polegające na współpracy z producentami oprogramowania (w tym rozwiązań działających z systemami PBX), dystrybutorami rozwiązań IT/Telco oraz dostawcami rozwiązań z tej branży.

Znajomość branży IT/Telco i współpraca z różnymi stronami procesu sprzedaży (dystrybutor, producent, integrator) pozwala mu na szerokie spojrzenie na rynek polski i wyszukiwanie efektywnego rozwiązania.

Plany w zakresie współpracy z innovaphone:

Rafał Lipka-Zanozik wspierać będzie rozwój innovaphone na rynku polskim, rozbudowując sieć partnerów sprzedaży i partnerów technologicznych.„Swoją rolę w innovaphone widzę przede wszystkim w bardzo mocnym postawieniu na partnerów, co zresztą jest zgodne z linią firmy. Chciałbym kłaść mocny nacisk na pozyskiwanie przede wszystkim partnerów, którzy chcą się mocno przeszkolić i instalować rozwiązania czyli posiadać szeroką wiedzę o produkcie. Zwiększenie liczby partnerów polegać będzie na ścisłej współpracy z dotychczasowymi dystrybutorami (firmy Komsa oraz Kontel) i wspieranie ich w pozyskiwaniu partnerów.”

Serdecznie witamy w naszym gronie i życzymy powodzenia!

2018-06-07 | Newsticker
innovaphone Whitepaper: All IP - Migracja z infrastruktury ISDN do All IP

W niektórych krajach przejście do VoIP przeprowadzone zostało już prawie wszędzie. W ten sposób dobiega obecnie końca kolejna era - tym razem ISDN. Wkrótce w całej Europie wszystkie kanały komunikacji obsługiwane będą wyłącznie za pośrednictwem Protokołu Internetowego - stąd nazwa "All IP". Standaryzacja technologii transmisji oznacza zarówno dla klientów biznesowych, jak i dla użytkowników prywatnych duże szanse.

Dla przedsiębiorstw przejście na All IP wiąże się zwykle z inwestycjami i znacznym wysiłkiem technicznym, ostatecznie jednak nie mają one innej alternatywy, ponieważ w najbliższym czasie połączenia przez sieć cyfrową ISDN (ang. Integrated Services Digital Network) nie będą dostępne. Dlatego dla każdej firmy, w celu opracowania optymalnego planu migracji, niezbędne jest indywidualne doradztwo w połączeniu z planem opartym na indywidualnych potrzebach i wymogach klienta.

Nowy, bezpłatny raport innovaphone All IP dostarcza informacje na temat nowych możliwości, które otwiera rozwiązanie All IP oraz na temat pierwszych kroków udanej migracji.

Zapraszamy do pobrania najnowszego raportu innovaphone na temat All IP.